maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pullaa ja pyöräilyä Puotilassa


Pyöräilyjalkaa alkoi sadesäistä huolimatta pakottaa. Hyvä syy siis harrastaa kotiseutumatkailua. Olin nimittäin jo pidemmän aikaa odottanut mahdollisuutta päästä kahvittelemaan Puotilan kartanon maille vuosi sitten avattuun Cafe Svenkkaan.


Pientä tihkusadetta pelkäämättä suuntasimme pyöränkeulamme Puotilan ja Rastilan väliin jäävän Vartiokylänlahden rantamaisemiin. Varjakanrannassa lahden perukoilla tapasimme vanhan herran lintuja syöttämästä ja hän tarinoi meille pitkän tovin lahdella jo vuosia asuneesta joutsenparista Vihtorista ja Klaarasta joilla nyt oli kolme poikasta. Paria päivää aiemmin poikasia oli vielä ollut neljä... Ihmisen työtä, setä arveli. Pääsimme ihailemaan joutsenia ihan muutaman metrin päästä kun setä kutsui ne luokseen ja joutsenvanhempien sähinää pelkäämättä nakkeli leivänpaloja veteen poikasten syötäväksi. Oli metkaa seurata kuinka vanhemmat puolustivat poikasiaan suupaloja varastelevia lokkeja ja sorsalaumaa vastaan. Toisessa tilanteessa en kyllä menisi lapsen kanssa noin lähelle joutsenia mutta sedän varmat otteet ja ääni riittivät osoittamaan linnuille pelin hengen.


Rastilan, Puotilan ja Vartiokylän hoodeja ristiin rastiin sahaamalla saimme kuin saimmekin kilometrimittariin kympin jonka jälkeen tuumimme että kahvit Svenkassa ovat ansaitut. Kahvilassa tarjoillaan keittolounasta päivittäin ja sillä on myös täydet A-oikeudet. Kahvilalla on myös oma jäätelökioski Puotilantien varressa, kahvilan ja kauniin Puotilan kappelin välissä. Entiseen viljavarastoon tehty kappeli on yksi Helsingin suosituimmista vihkikirkoista enkä sitä yhtään ihmettele kappelia katsoessa (kuvassa alla).


Kahvilasta löytyy toki pari syöttötuolia mutta vaipanvaihto vessassa vaatinee vähän luovuutta. Onneksi säästyttiin siltä rumbalta tällä kertaa.

Jos Vartiokylänlahden seutu ei ole tuttua, kannattaa reittimahdollisuuksia tsekata Helsingin pyöräilykartasta. Lahden kiertävät maisemareitit soveltuvat hyvin myös lastenrattailla koluttavaksi ja rantaan pääsee nopsasti sekä Puotilan että Rastilan metroasemilta.

Retken voi päättää pulahdukseen Puotilan Puotilan uimarannalla joka on vastarannan Rastilan biitsiä rauhallisempi. Rannalta löytyy keinut, kiipeilyteline, liukumäki ja beach volley -kenttä sekä tietysti vessa, suihku ja pukukopit. Aurinkoisempia kelejä odotellessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti