maanantai 18. helmikuuta 2013

Reissaamista ja Ravintolapäivä

Äitiysloma alkoi sukuloinnilla. Ehdottoman hyvä tapa aloittaa töistä irrottautuminen on siis todennetusti reissuunlähtö. Ensimmäisen kerran nimittäin työasiat pyörivät mielessä vasta äitiysloman kuudentena yönä, sukuloimasta palattua.

Lähdettiin ajamaan kohti Pohjanmaata viimeisen työpäivän päätteeksi. Se oli kyllä virhe; kuusi tuntia autossa työpäivän jälkeen ja tunsin olevani enemmän raskaana kuin koskaan aiemmin... Mutta akkuja sainkin sitten ladata useamman päivän ennen kotimatkaa, jonka olin ennalta fiksuna päättänyt hoitaa junalla. Viitisen tuntia junassa, eväitä ja kuivattuja papaija-paloja ja avot, matka meni sukkelasti. Juna on ehdottomasti mukavin tapa matkustaa tässä pallomahavaiheessa.

Sukulointipäivät vastasivat jouluaattoa muutenkin kuin kahvittelun ja herkkujen määrässä, nimittäin ihanaa vauvatavaraa saatiin sukulaisilta ja ystäviltä mukaan niin paljon että puolet piti vielä jättää mummulaan odottamaan seuraavaa reissua.

Kotiuduttuani loppuviikon projekti olikin eilen sunnuntaina vietetty Ravintolapäivä. Noin vuoden verran muhinut idea omasta ravintolasta näki viimein päivän valon kun päätimme serkun kanssa myydä parvekkeelta riisipuuroa ohikulkijoille. Seitsemän litraa puuroa upposi parempiin suihin päivän aikana ja usea ystävä ja tuttu viihtyi vielä tunteja jatkoilla sisätiloissa meillä kotona. Päivä oli siis mainio kombinaatio rentoa puuron keittoa ja myyntiä sekä ystävien kanssa hengailua.

Jos ajatus omasta ravintolasta kutkuttaa, niin voin lämpimästi suositella! Aloittaa voi esimerkiksi kotona tai omalla pihalla ravintolalla johon ottaa vain kourallisen ennakkovarauksia tai haukata kerralla isomman palan ja laittaa sadan annoksen soppakoju pystyyn puistoon. Kiva tapa vaikkapa kotihoidontuella kitkutteleville tienata hieman taskurahaa.

Seuraavan kerran Ravintolapäivää vietetään toukokuun 18. päivä. Serkun kanssa ollaan jo ideoitu uusia kujeita PARVEKE-ravintolamme varalle. Ehkä jotain makeaa, tai vauvoille sopivaa tarjottavaa. Tai sitten rehellinen suomalainen tissibaari, kutsuisi kaikki alueen imettävät mammat paikalle samanaikaisesti...

Ohessa muutama kuva eiliseltä.

Iso ja pieni puuronsyöjä
Voikkuleipää ja palanpainiketta
3 kommenttia: