maanantai 4. helmikuuta 2013

Gotta love Helsinki!

Tällä viikolla minulla oli ilo esitellä Helsinkiä kahdelle korealaiselle nuorelle naiselle, lapsuudenystävälleni sekä parille nuorekkaalle isoäidille. Korealaiset olivat ensimmäistä kertaa Suomessa ja ihastuivat kaupunkiin: meren jäällä pilkkiviin ukkoihin, suomalaiseen designiin ja ruokakulttuuriin.

Ruokakulttuuriin pääsimme tutustumaan pitkän kaavan kautta ravintola Nokassa jossa syömisestä olen jo tovin haaveillut. Paikan talvimenu oli yhtä makujen juhlaa jokaisella haarukallisella. Sellerikeitto, blinit, mustapippurijäätelö, suomalaiset juustot, lakkoja suklaan ja salmiakin kera... Tuliko nälkä? Saimme vielä pöydän ihan lasiovilla varustetun keittiön edestä ja korealaiset vieraani seurasivat innoissaan kokkien työskentelyä lasin takana. Ravintolasta riitti myös kertomista vierailleni; lähiruokakonsepti, Itämeri- ja Helsinki-menut, keittiömestarin palsta Hesarin kuukausiliitteessä ja ravintolan kokkikoulu olivat kaikki yksityiskohtia jotka kiinnostivat korealaisia. Palvelualtis henkilökunta jopa piti meille pienen esittelykierroksen illallisen päätteeksi!


Itämaisen kulttuurin mukaisesti sain vierailtani lahjaksi pussillisen perinteisiä korealaisia riisiherkkuja. Herkkuja enemmän ihastuin kuitenkin niiden pussiin jota vieraani kutsuivat nimellä "bag of luck" eli onnenpussi. Korealaisen perinteen mukaan vastasyntyneen lapsen isovanhemmat antavat lapselle pussin joka on täytetty rahalla. Pussi tuo hyvää onnea - ja auttaa tuoreita vanhempia selviämään vauvan tuomista taloudellisista haasteista. Pitääkin muistaa huolehtia, että saamani pussi päätyy tuleville isovanhemmille tämän tarinan kera ennen vauvan syntymistä!


Lapsuudenystävän ja isoäitien kanssa tutustuimme Helsingin uuteen vanhaan kaupunkiin eli Torikortteleihin. Koska kiireetön viikonloppubrunsseilu hyvässä seurassa on ehkä parasta mitä voi tehdä mammahousut jalassa, vietimme aamupäivän Senaatintorin laidalla Café Köketin Duunarin brunssipöydän ääressä. Notkuvasta noutopöydästä löytyy yltäkyllin sopivaa syötävää niin tiukkaa raskausajan ruokavaliota noudattaville, kasvissyöjille kuin nirsoimmille sekasyöjillekin.

Kuva: Torikorttelit.fi
Brunssin jälkeen kortteleissa pääsi tuhlaamaan shoppailun merkeissä. Uusituissa, aiemmin julkishallinnon virkamiesten miehittämissä kortteleissä löytyy nimittäin useita kauppoja jotka myyvät ekologisia lastenvaatteita ja -tarvikkeita. Tuliaiset löytyivät Rosebudin kirjakaupasta jossa lastenkirjat Mauri Kunnaksesta Tatuun ja Patuun olivat myynnissä reippailla alennuksilla. Rosebudin kulman takana sijaitsee muuten myös Lasten kaupunki  eli Helsingin kaupunginmuseon uusi perheille suunnattu museo. Siellä lapset pääsevät tutustumaan entisajan elämään ja kaikkeen saa koskea. Mikä parasta museoon ei ole sisäänpääsymaksua ja viikonloppuisin pikkuvieraita ilahduttavat  museomummit- ja vaarit, museon uudet vapaaehtoistyöntekijät. Jos lapsen isovanhemmat asuvat kaukana kuten meillä voi täällä käydä pikkuisen kanssa hakemassa lievitystä mummuikävään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti