torstai 28. helmikuuta 2013

Hälsningar från Stockholm!


Risteilimme männä viikonloppuna Tukholmaan Silja Linella. Koin laivaristeilyn sopivan kroonista matkakuumetta potevalle odottajalle näin viime metrien alkupuolella tosi hyvin. Lyhyt irtiotto arjesta eikä tarvinnut lentää! Ja hyttiin pääsee levähtämään heti kun alkaa ramaisemaan...

Näin hiihtolomaviikkojen aikaan laivalla oli tietysti panostettu kovasti lapsiperheisiin. Muumipeikko ja Pikku Myy olivat tervehtimässä tulijoita jo laivalle saavuttaessa ja lasten omasta risteilyohjelmasta löytyi tekemistä Muumi-discosta kasvomaalaukseen. Pallomahaiselle tulevalle äidille perheiden kansoittama laiva sopi hyvin; ördääjiä ei juuri näkynyt.

Buffet-illallisella koin miellyttävän yllätyksen kun ravintolan henkilökunta tuli oma-aloitteisesti tarjoamaan ruokajuomaksi alkoholitonta viiniä. Aiemmin olen sitä muutamissa ravintoloissa tiedustellut, mutta sitä ei ole ollut listalla. Pisteet henkilökunnalle palvelualttiudesta!

Tukholmassa tapasimme sukulaisia ja piipahdimme Skeppsholmenin saarella Östasiatiska Museetin Secret Love-näyttelyssä. Ei todellakaan perhekamaa, mutta museossa oli hiihtolomien johdosta tarjolla työpajoja lapsille ja perheopastuksia museon perusnäyttelyihin. Poikkesimme  myös kahvilla Moderna Museetissa. Modernassa järjestetään 0-15 kk:n ikäisille vauvoille ja vanhemmille suunnattuja Babyvisningeja eli opastettuja kierroksia joilla ensin tutustutaan sen hetkiseen näyttelyyn ja sitten maalataan työpajassa vauvan kanssa. Kuulostaa hauskalta!

Moderna Museetin kyljessä sijaitsevassa Arkitekturmuseetissa järjestetään myös perhesunnuntaita ja museon lastenvaunuparkki oli nytkin aivan täynnä vaunuja, viehättävä näky...


Aurinkoinen päivä Skeppsholmenilla...

Tukholmassa on tosi vaivatonta liikkua julkisilla, etenkin metrolla ja sillä pääsee Siljan terminaalistakin kätevästi keskustan nähtävyyksille, kauppoihin ja kahviloihin. Lastenvaunut ja alle 7-vuotiaat lapset kulkevat SL:n metrossa ilmaiseksi, mutta Helsingistä poiketen vaunujen kanssa liikkuvalla aikuisella täytyy metrossa olla voimassa oleva matkalippu. Paikallisliikenteen busseissa taas vaunujen kanssa liikkuva aikuinen ei tarvitse lippua. 

Reissun kohokohta oli pyytää rakasta sukulaista kummiksi pikku-ukolle. "Ja!!!!"- vastauksen saatuamme aloimme tulevan kummitädin kanssa tietysti heti suunnitella lapsen tulevia kesälomia Tukholman kummilassa. Pitänee panna lapsi aikanaan ruotsin kielikylpypäiväkotiin oppimaan kummitädin kieltä!

... vaihtui kauniiksi auringonlaskuksi Tukholman saaristossa.

2 kommenttia: