maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pupupojan pääsiäispuuhia

Kundin ensimmäinen pääsiäinen vietettiin kotimaisemissa. Mummu ja pappa tuli kylään joten pääsiäisen perinteiset herkut pashoineen ja mämmeineen oli taattu. Pikkuserkkulan porukka kävi myös meitä tervehtimässä ja saimme rotinoina mitä herkullisimman mutakakun jonka 12-vuotias superleipuri oli koristellut söpösti sinisillä vauvantossuilla. Näin siis katkesi äitin hyvin alkanut dieetti...Meille pohojanmaalaisille pääsiäiseen kuuluu kiistattomasti kokko. Niinpä lankalauantaina matkasimme Seurasaareen kokkoa katsomaan. Kokko paloi komiasti ja joka puolella vilisi vimpan päälle pynttäytyneitä pikku-trulleja. Kokkoa enemmän pikkumiestä kylläkin kiinnosti uusissa rattaissa torkahtelu, mutta todistusaineistona ekasta kokkovierailusta on nyt kuitenkin aimo läjä valokuvia (okei, digikuvina ne ei voi  muodostaa läjää, mutta kyllähän te tiedätte mitä meinaan...).

Pääsiäisenä Helsingin Talvipuutarha puetaan upeaan pääsiäisasuun ja piipahdimme siellä ihailemassa kukkivia narsisseja, tulppaaneja, pääsiäisliljoja, kliivioita ja orkideoja. Perheen pienimmille oli tarjolla nukketeatteria ja koko Länsisiipi olikin täynnä pikkuväkeä vanhempineen ja isovanhempineen.


Ennen muinoin Talvipuutarhassa on pääsiäisen aikaan ollut ihkaoikeita tipuja mutta nykyisin tipuliinit, kanat ja kukot ovat puisia koristeita. Palmuhuoneen suihkulähteessä uiskentelee kuitenkin karppeja ja kultakaloja. Länsisiivessä kävijät voivat syödä omia eväitään ja mekin nautimme siellä päiväkahvit mutakakun rippeiden kera. Pupunkorvalakissaan poikamme herätti kyllä ihastusta paikalla olevissa tädeissä ja useampi rouvasihminen kävi häntä ihmettelemässä tämän nukkuessa palmujen katveessa kahvitteluhetkemme aikana.3 kommenttia: