maanantai 15. huhtikuuta 2013

Sarjakuvaelämää


Pikku-kundin ensimmäisenä taidepläjäyksenä teimme retken Arabianrantaan sarjakuvateemalla. Ensimmäisenä piipahdimme Sarjakuvakeskuksessa, jossa oli pikkuriikkinen näyttely/installaatio "Omakuvia?". Keskuksessa järjestetään sarjakuvatyöpajoja ja -kursseja ja gallerian lisäksi siellä on pieni myymälä sekä kahvio, jonka sohvat suorastaan kutsuivat kahvittelu- ja vauvansyöttöhommiin. Myymälässä on myynnissä sarjakuvia sekä aiheeseen sopivaa tavaraa. Kävin itsekin keskuksessa eka kertaa ja ihastuin kovasti. Tänne pitää tulla toistekin.


Osa Omakuvia ? -installaatiota
Sarjakuvakeskuksesta jatkoimme kulman taakse Arabiakeskuksessa sijaitsevaan Aralikseen katsomaan sarjakuvanäyttelyn Yllättävä tapaaminen - Sarjakuvia Pietarista. Hauska pikku näyttely kirjaston tiloissa esitteli Pietariin sijoittuvia sarjakuvia parilta suomalaiselta ja parilta venäläiseltä nuorelta piirtäjältä.


Retki jatkui kahvittelulla ja maidottelulla Arabiakeskuksen kahvilassa. Ikuistinpa siinä samalla pojan päivän omaksi sarjakuvaksi, muistoksi reissusta, vaikka piirtäminen ei olekaan mun juttu...


                                               
  Kahvilla hyvässä seurassa

Arabiakeskuksesta löytyy kahvilan ja kirjaston lisäksi mm. Iittalan, Pentikin ja Finlaysonin outlet-myymälät sekä Arabian museo, jossa on esillä Arabian aarteita sen 135 toimintavuoden ajalta. Siellä voi siis bongata mummolasta tuttua keramiikkaa ja vähemmän tunnettua esineistöä. Perusnäyttelyn lisäksi neljän euron hintaisella lipulla pääsee vaihtuvien näyttelyiden galleriaan sekä Fiskarsin myyntinäyttelyyn, jossa esillä on tulevan sesongin uutuusihanuudet. Keskuksen yhteydessä olevaan Arabian tehtaaseen on ennakkovarauksella ryhmien mahdollista päästä tutustumaan. Kannattaa mennä jos mahis on, se on kiehtova paikka ja kierroksella pääsee myös kurkkaamaan Arabian taiteilijoiden työhuoneisiin ja tapaamaan itse taiteilijoita! Tehtaaseen voi tehdä myös virtuaalikierroksen (sormet ristiin, että linkki toimii...).

Arabiakeskukseen pääsee kätevästi 8-ratikalla vaikkapa Sörkästä ja suurin osa vuoroista liikennöidään matalalattiaratikalla joten kyytiin pääsee esteettä vaunujenkin kanssa. Myös itse keskus on suhteellisen esteetön, on liuskoja ja hissejä ja leveät käytävät. Inva-WC:stä löytyy taitettava hoitopöytä joten naperon vaipanvaihtokin onnistuu kohtuuhelposti.

Arabianrannassa löytyy toki paljon muutakin tekemistä ja näkemistä mutta niistä ehkä tuonnempana; kolean harmaa kevätsää kun ei kerta kaikkiaan innostanut meitä tällä kertaa ulkoilemaan enempää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti