perjantai 26. huhtikuuta 2013

Virikkeitä, vaippoja ja visan vingutusta - eli ekakertalaiset LapsimessuillaViikonlopun alkajaisiksi teimme ratsian Lapsimessuille, jotka yhdessä Model-, Pet-, Outlet-, Kädentaito- ja Lähiruoka & luomu-messujen kanssa valtaavat Messukeskuksen tänä viikonloppuna. Tuoreena äitinä minua vähän hirvitti ajatus lähteä yksin pojan kanssa messuvilskeeseen (tunnustan: hirvitti ne muut lapset) mutta onneksi sain henkiseksi ja fyysiseksi tueksi kokeneet Lapsimessukävijät eli kolleegan sekä hänen leikki-ikäisen tyttärensä. 

Turhapa oli pelkoni vaunuruuhkista, kitisevistä ja riekkuvista lapsista (siis edelleen niistä "muiden lapsista") ja hermoraunio-äideistä. Messuilla vallitsi poikkeuksellisen stressitön ja ystävällinen tunnelma verrattuna moniin "aikuisten" messuihin, joilla helposti saa kiireisempien messuvieraiden kyynärpäistä ja vaunujen kanssa on lähinnä tien tukkeena missä ikinä liikkuukin.

Leikki-ikäiset lapset pääsevät Lapsimessuilla leikkimään, puuhaamaan ja peuhaamaan sydämensä kyllyydestä eri näytteilleasettajien osastoilla. Läpi viikonlopun lapsia viihdyttää erilaiset musiikkiesitykset, teatteri- ja satutuokiot sekä satuhahmot ja maskotit Muumeista Lintsin Rolle-pelleen niin messulavalla kuin osastoilla. Vanhemmat lapset rakastavat paijata PetExpon eläimiä ja testata jos jonkinlaista pienoismallia ModelExpon puolella. Vanhemmat saavat paljon hyödyllistä tietoa eri järjestöjen ja yhdistysten osastoilta ja erityisesti isiä kiinnostanee turvaistuin- ja vaunuosastot, joilla pääsee myös testaamaan tuotteita. Tämä äiti viihtyi loistavasti retrovaatteita alennuksella myyvillä osastoilla... 

Vauva- ja taaperoperheet on messuilla huomioitu järjestämällä erillinen, rauhallinen imetystila ja sen viereen Liberon vaipanvaihtopiste ilmaisnäytteineen. Testattiin molemmat pikku-kundin kanssa kahteen kertaan ja hyväksi havaittiin. Odottajan olohuoneessa taas on tarjolla tietoiskuja ja luentoja paitsi odottajille niin myös vauvan jo saaneille perheille. 

Ratsiaryhmämme viihtyi messuilla yli kuusi tuntia ja ekaa kertaa pikku-kundi oli jopa hereillä jossain testaamassamme kohteessa. Täytyy myöntää että olin tosi positiivisesti yllättynyt näistä messuista ja voin lämpimästi suositella niitä kaikille lapsellisille. Ja hei, alle 4-v pääsee sisään ilmaiseksi.  Hipi, hipi, sinne ehtii vielä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti