maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kalajoen hiekat vain sua odottaa...

Otimme lomaa lomasta mummulassa ja lähdimme Kalajoelle päiväretkelle serkusjoukolla. Edellisestä reissusta sinne onkin itselläni kulunut jo useampi vuosi, vaikka niillä seuduilla on yhteinen matka pikku-ukon isän kanssa alkanut aikoinaan. Ei kyllä käyty muistoja verestämässä, se olis semmosta K-18-osastoa. Sen sijaan meillä oli pari muuta täkyä.

Tietysti ensimmäinen etappi oli Tyngän Karkkipaja. Lapsuudesta muistan ne valtavan kokoiset tikkarit ja huippuhyvät salmiakkikarkit. Eikä tuottanut pettymystä paikka vieläkään tikkarien koossa, vauvan pään kokoinen möhkäle lähti meidän matkaan! Ja salmiakki - se on aina yhtä taivaallista...

Karkkikaupasta kirpparille Kalajoen keskustaan. Sieltä löytyi porukan pienille miehille vähän kesävaatteita; siis viimeinkin paikka jossa on tarjolla sesonginmukaista vauvanvaatetta! Pointsit siitä kalajokisille.

Suurin syy retkeemme oli kuitenkin jugendhuvila Havula, pohjoisessa Suomessa harvinainen (ja käyntikohteena melko tuntematon) 1900-luvun alun varakas porvariskoti joka nyttemmin toimii museona. Pääsin museoesittelyyn ihan itsekseni kun muu porukka viihdytti itseään museon pihapiirissä toimivassa Pentikin aittamyymälässä, valokuvagalleriassa sekä taputellen pihalla laiduntavaa puulehmää. Visiitti kruunattiin tietysti nauttimalla pullakahvit ja päivämaidot Antiikkikahvila Siirissä jonka paikan päällä Havulan keittiössä leivotut pullat ja kakut vievät kielen mennessään.

Havulasta jatkettiin matkaa Hiekkasärkille jossa yllätykseksemme oli meneillääm Rompetori ja markkinat. Perheiden pienimmäiset nukkuivat ohi koko markkinahumun mutta me vanhemmat kyllä löysimme vaikka mitä aarteita, joista suurin osa tietysti sai jäädä haaveisiin ja paksumpaa lompakkoa odottelemaan. Rompetorilta suuntasimme vielä leirintäalueelle syömään ja syöttämään. Grillikatoksen kulmilla hoitui vaipanvaihdot ja maitohommat sekä makkarapäivällinen kasvisdippailuineen meille varttuneemmille. Mahtoi raikas meri-ilma uuvuttaa pikku-ukon kun reissun päälle otti vielä iltasella kolmen tunnin päikkärit. Kelpasi äitin mussuttaa karkkia kaikessa rauhassa!Tikkari odottaa syöjäänsä
Havulan salissa on istunut myös itse UKK
Havulan lapsosia
 Nostalgiaa Havulan navettagalleriassa sekä RompetorillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti