torstai 20. kesäkuuta 2013

Kiss my Turku!


Teimme ensimmäisen äiti-poika -matkan Turkuun. Kuin ulkomaille menisi, olen kuullut Turusta sanottavan! Aika eurooppalaiselta helteinen kaupunki tuntuikin ja heittäydyimme vallan turisteiksi. Saavuimme perille junalla parhaaseen lounasaikaan ja suuntasimme suoraan kävelykadun vilskeeseen. Pojan vedellessä päikkäreitä ehdittiin pistäytyä ihanassa Sammakon Kirjakaupassa ennen kuin suuntasimme jokirantaan Vaakahuoneelle nauttimaan saaristolaisbuffetin antimista. Buffetithan ovat parasta antia imettäville äideille: Syöt ekaksi runsaat alkupalat, sitten syötät vauvan ja jatkat sen jälkeen pääruokapöytään. Ei jäähtynyttä ruokaa eikä ähkyä (mulla ainakaan)!


Ihan mahtavaa, että Turun nähtävyyksiä pääsee ihastelemaan Jokke Jokijunan kyydissä. Naperot viihtyy varmasti! Me otettiin tällä kertaa kuitenkin vain kaupunkilautta Förin kyytiä.
Aurajoen varressa voi pistäytyä sammuttamaan janonsa jollakin lukuisista laivaterasseista tai kuten me istahtaa puistonpenkille nauttimaan luomumaidosta. Säävarauksella, totta kai.


Meillä oli paikallisoppaana pikku-kundin muutamaa kuukautta vanhempi tuleva vaimo (jep, äiti järjestää avioliiton!) vanhempineen eli liikuimme kuin hyökkäysvaunut konsanaan kaksilla kärryillä. Vaikka olen tässä kolmen kuukauden aikana harjoitellut jo jonkin verran vaunujen kanssa liikkumista ja vienyt vauvaa mukana koulutuksiin, ravintoloihin, kauppoihin ja muihin julkisiin tiloihin, olen hieman arastellut tilanteita ja paikkoja joihin vaunujen kanssa ei mahdu tai pääse vaivaamatta muita tai raivaamatta tilaa. No, tällä reissulla ystäväperheen kanssa liikkuessa opin että vaunujen, tai kaksien, kanssa vaikkapa kahvilaan mahtuminen on vain järjestelykysymys. Mielentila.


Kauppahalli on loistava paikka napata mukaan evästä vaikkapa puistopiknikkiä varten. Sieltä löysimme myös tuliaisia isälle ja tämän sympaattisen kauppamuseon nostalgisine elintarvikepaketteineen.


Toki pitää vielä vähän vetää kotiin päin ja postata pari kuvaa Helsingin rautatieaseman Ihmepuutarhasta joka kukkineen ja hyötykasveineen ilahduttaa junamatkailijoita koko kesän aina syksyn sadonkorjuuseen asti. Tänä kesänä pitääkin aina junamatkalle lähtiessään varata vähän ylimääräistä aikaa ja käydä tarkastamassa joko mansikat kypsyvät ja ovatko herneenpalot kasvaneet syötävänkokoisiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti