keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Käypä Teurastamolle!

Koska minä rakastan ruokaa ja kundi syömistä, käymme aina kun mahdollista Teurastamolla. Jep, nimensä mukaisesti paikka tosiaan on entinen teurastamo josta tätä nykyä ollaan kehittämässä synonyymia stadin ruokakulttuurille. Läskilaaksossa eli tukkutorin alueella, nykyisellään kai Kalasatamassa, sijaitseva Teurastamo avattiin reilu vuosi sitten ja sen toiminta laajenee pikku hiljaa. Teurastamolla toimii jo pari ravintolaa, liha-, tuorepasta- ja lähiruokaputiikkeja sekä opetuskeittiö. Lisäksi siellä järjestetään ruoka-aiheisia tapahtumia, esimerkiksi tulevana viikonloppuna  Harvest Action -syysrieha maalaistoreineen sekä Family Market, jossa lapset pääsevät puuhailemaan kaikkea parkourista heijastintyöpajaan.

Omat visiittimme ovat aina ajoittuneet juuri tapahtumien ajalle jolloin paikassa on ollut menoa ja meininkiä. Loppukesästä meidän kundi ei enää ollut edes tapahtuman nuorin osallistuja vaan meitäkin tuoreemmat vanhemmat jälkeläisineen olivat bonganneet eksoottisen pikaruoan edut ja Teurastamon pihan riippukeinut.

Maalaisten torilta olemme hakeneet syksyn satoa kundin ruokakokeiluja varten ja äiti on ollut innoissaan mm. kesäkuisen Helsinki-päivän Katu, Soitto & Ruoka -tapahtumasta sekä elokuisesta Night Marketista. Näissä ja muissa Teurastamon ruokatapahtumissa ruokaa myydään pihalle pystyteistä kojuista ja Food Truckeista. Katuruoassa vältetään turhaa kikkailua mutta myytävissä annoksissa tuntuu aina olevan jotain twistiä. Olen tehnnyt tuttavuutta soijanuijien kanssa, syönyt vohveleita banaanin, suolapähkinöiden ja kinuskin kera ja juonut omppumehua mintulla ja pippurisiirapilla terästettynä. Paistetut sammakonreidet sentään on jäänyt minun osaltani pannulle. Niin, ja Roslundin lihakaupan Rosburger, josta stadissa on kohistu tänä kesänä. Sammakoiden kanssa kerään vielä rohkeutta mutta burgeria pitää kyllä maistaa. Ehkäpä ensi viikonloppuna...?


Vohveli ja omppujuoma
Mehevät reidet  
                   
         Kaupunkiviljelmä kesä- ja elokuussa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti