perjantai 18. lokakuuta 2013

Ylös, ulos ja kansallispuistoon!Eräänä aurinkoisena syyspäivänä, kun lehdet olivat vielä puissa, suuntasimme ruskaretkelle Nuuksioon. Isälle ja pojalle eka kerta, itse olen kerran käynyt. Siis korkea aika tutustua paikkaan, jonka japanilaisturistitkin tietävät must -kohteeksi pääkaupunkiseudulla.

Suurin syy itselleni päästä juuri Nuuksioon oli käydä tutustumassa alkukesästä avattuun Suomen luontokeskus Haltiaan. Paikalle oli löytänyt pari muutakin, parkkipaikka oli täyteenammuttu ja busseilla tuli lisää väkeä yksin ja ryhmissä. Sen toki arvasi kun kyseessä on uusi käyntikohde ja päivä ehkä syksyn viimeinen kaunis. Sisällä Haltiassa ihmisiä ei kuitenkaan ollut ruuhkaksi asti ja pääsimme ihastelemaan paitsi talon arkkitehtuuria myös ilmaista Viherkehänäyttelyä kaikessa rauhassa. Mukelon kanssa päätimme jättää maksullisen näyttelyn myöhemmälle, mennä sinne sitten kun poikakin saa siitä irti vähän enemmän. Näkemieni videoinserttien perusteella kyllä näyttelyyn pääsyä kannattaa odottaa. Ihastuimme näin pikaisellakin visiitillä paikkaan jo niin paljon että kummitädille suunniteltu synttärikukkakimppu vaihtuikin Haltian lahjakorttiin...

Haltian parkkiksen kupeesta pääsee parin kilometrin mittaisella luontopolulle joka esteettömyydessään soveltuu jopa korkkareilla tai lastenrattaiden kanssa käveltäväksi. Me hurautimme kuitenkin Haukkalammelle testaamaan kundin kantorinkkaa ja kävelimme Punarinnan kierroksen (n. 2km). Kalliot tekivät reitistä sopivan haastavan ensikertalaisille kun sadekuuro meidät vielä yllätti kesken matkan liukastaen kävelyalustaa. Onneksi isän askel oli vakaa ja kundi tykkäsi istua rinkassa.

Reitin varrelle sattui myös nuotiopaikka jolla söimme eväitä ja ihastelimme sorsia. Ne taisivatkin kundin mielestä olla reissun parasta antia kun ihan ääneen kikatteli sorsien tehdessä syöksysukelluksia leivänpalojen perään.

Reittimme päättyi Haukkalammelle opastuvan kulmille, josta löytyy myös vesipiste ja kuivakäymälä, jopa nimellinen lastenhoitohuone.

Tampereella on metso, Espoossa sotka

Arvaatko mikä tämä on?

Tyyntä sadekuuron jälkeen

Eväshetki

Hyvin palvellut 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti