perjantai 25. lokakuuta 2013

Hääpäivähemmottelua avec pygmi

Ongelma. Mulla ja miehellä on ollut tapana näin lokakuussa karata kahdestaan romanttiselle (tai toisinaan vähemmän romanttiselle) viikonloppumatkalle viettämään hääpäivää lähelle tai kaus. Mitäs nyt kun mummut asuu kaukana ja poika vielä äidinmaidolla? No otetaan poika mukaan ja mennään hemmottelulomalle kolmestaan. Porvoosta löytyisi pari ihanaa boutique-hotellia, mutta ne on K12... Billnäsin hotelli on, no, kallis. Mutta tadaa, Långvikissa järkätään Långweekend-hemmotteluviikonloppuja (pariskunnille), sieltä löytyy vauvojensänkyjä eli lapset on tervetulleita ja mikä parasta reissuun voi yhdistää käynnin ravintola Bistro O Matissa jota on hehkutettu kovasti ja jonne olen pitkään halunnut tehdä ekskursion. Päätös oli sitten helppo. Kirkkonummelle.

Lounas Bistro O Matissa alkoi lupaavasti kun neljästä syömässä olleesta seurueesta kolmessa oli lapsia ja kun olimme lopettelemassa tuli sisään vielä paikallinen junnujoukkue kaudenpäätöslounaalle. Ei siis pelkoa, että joku olisi katsonut meitä kieroon kun kehtaamme tulla noin tasokkaaseen paikkaan vauvan kanssa. Henkilökunta oli tehokasta ja ystävällistä ja huomioi pikkumiehen koko ajan kuitenkaan sortumatta lässyttämään ja paijaamaan tätä. Kundi tietysti söi mukana tuotua ruokaa mutta senkin tarjoilijat laittoivat kauniisti tarjolle lämmityksen yhteydessä. Äiti ja isä herkuttelivat alkupaloilla ja varauksettomat kehut ansainneella salaatilla sekä burgerilla.

Långvikissa oltiinkin sitten ainoa pariskunta joka oli raahannut lapsen mukaansa. Onneksi kundi on hyvin vieraskorea ja vissiin oli kanssalomailijatkin kun yhtään pitkää katsetta ei saatu. Tai ehkä en vaan huomaa niitä yleensäkään...

Långvik ihastutti interiöörillään; kaikki oli vimosen päälle mutta KOP:n vanhan koulutuskeskuksen henki näytti säilyneen mm. uudistamalla vanhoja designkalusteita nykykäyttöön sopivaksi. Tilavaan huoneeseen mahtui sekä rattaat että lastensänky ja vielä jäi kundille tilaa ryömiä ja touhuta lattialla. Vedenkeitin ei kuulunut normivarustukseen mutta sellainen tuotiin meille pyynnöstä, joten puuronkeittokin onnistui huoneessa. Baarikaapin sisältö nostettiin pöydälle ja pullomaidot tilalle, sillä äiti heittäytyi vallan vastuuttomaksi ja joi illan aikana pari lasia samppanjaa (jep, aitoa, mukanatuotua, ja vielä vauvalahjaksi saatua, ajatelkaa).

Iltapäivän aikana ehdittiin käydä päiväkävelyllä hotellin ympäristössä, äiti kuntosalilla sekä koko posse kylpyläosastolla. Olin lukenut etukäteen että kylpylän puolella on kuumavesikahluuallas jossa oli tarkoitus pikku kundia uittaa mutta allas osoittautui about puoli metriä kertaa metri -kokoiseksi lätäköksi jossa tosi kuumaa vettä oli juuri ja juuri nilkkoihin asti joten ainut vaihtoehto oli viedä vauvauintia harrastanut lapsi kuntoaltaaseen. Kundi totisesti yllätti meidät innostumalla "uimaan" vedessä, joka oli vain 26-28 asteista. Porealtaisiin ei viitsitty kundia viedä pissimään (niistä leek-proof uimahousuista koskaan tiedä...) toisten pariskuntien viettäessä niissä laatuaikaa keskenään samppanjaa ryystäen (samppanja-tastingista ostettua, ei kotoa tuotua). Äiti pääsi myös saunaosastolle kokeilemaan amazon-suihkuja sekä infrapunasaunaa poikien lähtiessä edeltä valmistautumaan illalliseen.

Illallisravintolaan mennessä kundi yllätti meidät toistamiseen ja nukahti rattaisiin niin että äiti ja isi saivat leikkiä romanttista kynttiläillallista hyvän aikaa ihan kahdestaan. Herättyään ipana alkoi tapojensa vastaisesti juonitella syöttötuolissa, mutta onneksi juuri samoihin aikoihin illan live-esiintyjä aloitti ekan settinsä joten pariskunnat naapuripöydissä saivat syödä kuulematta kitinää.

Muut pariskunnat varmaan jatkoivat iltaa pilkkuun asti takkatulen loimussa baarin puolella, mutta nämä vanhemmat vei kundin kuuliaisesti nukkumaan rutiiniaikaan. Ja eipä mennyt kuin tunti pari kundin nukahtamisen jälkeen kun omatkin luomet alkoi painaa liikaa ja sänky houkutella. Mikäpä siinä nukkumaan mennessä, takana ihana päivä maailman parhaassa seurassa.

Terve, terve, loistava sänky harjoitella seisomista tukea vasten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti