torstai 30. lokakuuta 2014

Lentovarausviidakossa


Matkakuumetta. Pahemman kerran. Varattiin nimittäin matka Pohjois-Amerikkaan. Lähtöpäivä on vasta tammikuussa, mutta nyt jo polttelee alkaa tehdä matkaohjelmaa! New York ja Toronto ainakin, varmaan matkalla pitää pysähtyä Niagaralle, sitä ei kuulemma parane missata. Ja Pittsburgh houkuttaisi... Oisko antaa hyviä vinkkejä?

Tähän mennessä olemme varanneet lennot. New Yorkiin ja takaisin, oli halvinta lentää sinne. Seuraavaksi kai pitäisi alkaa miettiä hotellia. Ja millä siirrytään Kanadan puolelle ja millloin. Änäriä olen luvannut miehellä että pääsee katsomaan, mutta minkä jengin peliä... Niin paljon tekemistä, niin vähän aikaan. Jota on siis pari viikkoa.

Vertailin hintoja eri hintavertailupalveluilla. Halvimmillaan lennot olisi irronnut neljällä ja puolella sadalla. Matkustusaika olisi ollut rapiat 16-18 tuntia. Otettiin suosiolla Finnairin suorat lennot, joilla pääsee perille JFK:lle vähän päälle kahdeksassa tunnissa. Onneksi Finnairilla oli juuri silloin(-kin) menossa joku kamppis, joten halvimpiin hintoihin verrattuna meidän liput tulivat maksamaan reilun satasen enemmän. Kundin matka maksoi 73€.

Olisimme halunneet varata pikku kundille oman paikan mutta se ei onnistunut nettivarauksen yhteydessä. Nääs kun skidi on alle kaksi vuotta, niin se on sylilapsi. Meillä oli varausta tehdessä tosi vaikea löytää tietoa miten paikan voisi sylilapselle varata, emmekä sillä hetkellä myöskään törmänneet tietoon että turvakaukalo tai turvaistuin on mahdollista ottaa lennolle mukaan. Yritin kysellä neuvoa Finnairin Facebook-sivuilla, he kun nettisivuillaan mainostivat vastaavansa kyselyihin siellä. No, kuukauden odottelun jälkeen googlailin turvaistuinasiaa ja löysinkin tietoa täältä. Miten voi olla että en näitä löytänyt varausta tehdessä??

Mutta siis selvä: kun haluaa varata turvaistuimelle paikan koneesta, on soitettava Finskin asiakaspalveluun. Hinnoista ei sivulla mitään mainita, mutta arvasin kyllä että turvaistuinta ei matkustamoon ilmaiseksi saa. Arvelin saavani maksettua turvaistuinpaikan lentopisteillä.

Oikein mukavaa palvelua sain puhelimitse. Turvaistuimeille olisi hyvin löytynyt paikka koneessa, hinta reilut 600 €. Jst. Ei riittänyt pisteet eikä matkabudjettikaan, joten nyt saa lapsi sitten istua sylissä koko kahdeksan tunnin ajan. Säästän teiltä kysymisen vaivan sekä 3,15€ + paikallisverkkomaksun ja kerron sen mikä ei tuolta Finnairin sivuilta käy ilmi; käytännössä jos haluaa varata sylilapselle oman istumapaikan, maksat sen hinnan millä halvimmillaan saisi paikan koneesta. Eli toisin sanoen aikuisen lipun verran. Turvakaukalon saisi viedä ilmaiseksi kyllä, mutta vain alle puolivuotiaalle, näin taisivat selittää puhelimessa.

Sylilapsella voi olla tavaraa mukana yhden matkalaukun (max 23 kg) verran (plus vaunut) mutta käsimatkatavaralaukkua ei erikseen saa ottaa, vaan lennon aikana tarvittavat tavarat pitää sulloa vanhempien laukkuihin. Oispa ollut vähän haasteellista pakata kaikki lelut, ruoat ja juomat (2x8 kg:n) käsimatkatavaroihin jos matkustusaika olisi ollu lähes vuorokauden.

Nyt kun taas tavailen noita lasten kanssa matkustamisen ohjeita, ymmärrä että sylilapsen turvaistuimen saisi kuitenkin ottaa mukaan lennolle ruumaan menevänä matkatavarana. Hitto kun en tajunnut tätä varmistaa puhelimessa. Täytynee taas käydä toivioretkellä FB:ssä asiaa kyselemässä, jos vaikka tällä kertaa saisi vastauksen. Olisi nimittäin huippua jos oman turvaistuimen kundille saisi mukaan niin ei tarvitsisi erikseen maksaa istuimesta autovuokraamolle kun aiomme reissussa varmasti autoilla. Vai onko jollakulla varmaa tietoa asiasta?

Ai niin, pitäisi ilmottaa jenkkiviranomaisille ensimmäisen yöpymispaikan osoite. Ja olihan kaikilla biotunnistepassit? Mitä asiakirjoja tarttee USA:n ja Kanadan rajan ylittämiseen? Huhhuijaa, paljon on vielä asioita selvitettävänä ja suunniteltavana ennen kuin reissuun päästään. Onneksi tässä on vielä aikaa ja joulukin tulossa. Toiskohan joulupukki lahjaksi vaikka Mondon New York -oppaan...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti