sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Mukava päivä MalmillaKun kesää vielä riitti, teimme päiväreissun Malmille. Jep, luit oikein. Päiväreissu pohjoishelsinkiläiseen lähiöön oli paitsi hyvin suunniteltu myös niin houkuttava jo pelkkänä ajatuksena että saimme ex tempore mukaan myös enon tyttöystävän.

Aloitimme päivän Fallkullan kotieläintilalta. Se on Helsingin kaupungin ylläpitämä nuorisotila jossa lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan maatilan töitä ja eläinten hoitoa. Eläimiä saavat muutkin tulla ihastelemaan ilman pääsymaksua ja karsinoista ja aitauksista löytyy niin possuja, kaneja, kanoja ja kukkoja kuin sarvipäitä lehmistä vuohiin. Ja lampaita ja poneja, ja...


Pikku kundin mielestä possut olivat ehkä hauskinta koko eläinkaartista, etenkin niiden röhkinän matkiminen. Näimme myös koppavia kukkoja ja isottelevia pikkukilejä.

Eläinten lisäksi Fallkullan alueella on pienoismaatila piharakennuksineen lasten maatilaleikkejä varten. Ja söpöäkin söpömpi aittakahvila joka on avoinna kesäkaudella.


Fallkulla jälkeen keksimme päiväohjelmasta poiketen piipahtaa Malmin lentokentälle, kun meistä kukaan ei koskaan ollut siellä käynyt. Ja voi miten hurmaava paikka se olikaan! Jostain syystä nuo 30-luvun (funkkis?)rakennukset miellyttävät mun silmää ja perheen miehet pääsivät ihastelemaan vanhan ajan lentokoneita terassikahvilasta ikkunapaikalta.

Malmilla pääsee myös nousemaan pienlentokoneen kyytiin. Siellä toimii useampi tilaus- ja yleisölennätyksiä tarjoava yritys. Vink vink, hyvin tienaavat äidit; isänpäivä on kohta!

Kahvittelujen lisäksi söimme päivän aikana omia eväitä joten sori, ei ravintolavinkkejä Malmille. Lentokentältä jatkoimme leikkipuisto Filpukseen. Helsinkiläisissä leikkipuistoissa tarjotaan kesäaikaan lapsille ruokaa kunhan vain tuo mukanaan omat astiansa, mutta tulimme puistoon sen verran myöhään että ruoka-aika oli jo siltä päivältä ohitse. Pääsimme kuitenkin sisätiloihin eväiden syöntiin ja vaipanvaihtoon. Puisto oli muutoinkin mukava, erittäin siisti ja leikkivälineissä kivaa vaihtelua kotipuiston tarjontaan nähden.


Päivän kruunasi uinti- ja jumppareissu vastikään remontoidussa UH & FIX Malmissa.

Malmilta löytyisi myös kulttuuritarjontaa Malmitalossa ja hautausmaaturismia kuuluisuuksien hautoja bongaten. Ihan kelpo kaupunginosa tehdä lähempää tuttavuutta, Eläköön lähi(ö)matkailu!

2 kommenttia: