tiistai 4. kesäkuuta 2013

Komiasti Seinäjoella

Olemme reissanneet urakalla. Siksi vähän hiljaista täällä blogissa :)

Reissasimme reilu viikko sitten koko perheen voimin Seinäjoelle. Äiti pääsi viettämään ystävän polttareita ja perheen miehet laatuaikaa kahdestaan. Aamuvarhaisella alkanut neljän tunnin automatka meni taas superhyvin  pikku kundin (ja äitin) nukkuessa takapenkillä, yhden pysähdyksen taktiikalla. Pysähdyttiin juuri ennen Ikaalista pienellä ST1-huoltsikalla Kyrösjärven rannalla. Naisten wc:ssä vaipanvaihto onnistui kun mukana oli kokemuksesta viisastuneena oma pyyhe (plus kertsialusta ja wetwipeseja). Samalla ihaltiin tulevaa hellepäivää enteilevää, täysin tyyntä järvenselkää sekä vedessä vilvoittelevia äpyleitä. 

Seinäjoella pääsimmekin sitten nauttimaan kunnon helteestä. Äiteen tutustuessa kaupunkiin mm. jokilaivasta käsin vetivät perheen miehet kunnon päikkärit hotellilla sekä kävivät tekemässä tuikitärkeitä hankintoja pikku kundille kesää varten. Iskä intoutui ostamaan pojalle paitsi Clas Ohlsonilta kuulosuojaimet tulevia puistokonsertteja ja lentomatkoja varten myös vähän kesävaatteita paikallisesta Halpa-Hallista... Poikain päivä sujui hyvin kun isä tasaisin väliajoin lykkäsi pojalle tuttipulloa suuhun. Pakastettu äidinmaito kulki näppärästi mukana pehmeässä kylmälaukussa jossa se päivän mittaan suli juomakelpoiseksi. Tällä reissulla testattiin myös ekaa kertaa imettämistä auton takapenkillä.

Muun polttariseurueen jatkaessa illansuussa mökkeilemään palasi äiti ruotuun ja perheensä luokse. Olimme varanneet huoneen Hotelli Sorsanpesästä Törnävältä, hieman keskustan ulkopuolelta. Hotelli nimittäin näytti todella kivalta nettisivujen perusteella ja vanhana Provinssi-kävijänä tiesin, että Törnävän alue on kaunista muutoinkin. Hotelli todella olikin kodikas ja fiini; kyllä siellä kelpasi kundin kokea eka hotelliyönsä. Paha sanoa oliko meillä normaalia suurempi huone vauvansängyn takia, mutta tilaa siellä oli vaikka muille jakaa. Huoneen extraiso nojatuoli soveltui imetykseen kuin nakutettu ja formuloitakin siitä saattoi miesväki hyvin katsella. Vedenkeittimen avulla saatiin myös tuttipullot ja tutit desinfioitua päivän käytön jälkeen.

Hotelli ympäristöineen oli niin viehättävä että päätimme hengailla loppuillan siellä sen sijaan että olisimme suunnanneet takaisin kaupunkiin syömään. Myös hotellin ravintolan Special-burgen (3x180 gramman pihveineen) saattoi vaikuttaa isän ravintolavalintaan... Hotellivieraat saivat nauttia ilmaiseksi alkupalat seisovasta tapaspöydästä kuten myös talon viinejä sekä limsaa. Harvoipa Suomessa kaksi henkeä saa alku- ja pääruoat ruokajuomineen neljällä kympillä! Niin päivällisellä kuin aamupalalla saimme kundin vaunut pöydän viereen kulkureittejä tukkimatta ja sopivasti kaveri vielä nukkui kummallakin syönnillä joten molemmat vanhemmat saivat nauttia kaikki lämpinät ruoat lämpiminä!

Iltakävelyn teimme Törnävänjoen maisemissa kesän ensimmäisiä hyttysiä karkotellen. Unta ei tarvinnut illalla kenekään odotella eikä hotellissa majoittuvasta polttariseurueestakaan ollut mitään häiriötä koko yönä. 

Viikonlopun päätteeksi äiti ja poika suuntasivat junalla mummulaan ja siitä junamatkasta pääsette lukemaan jahka ehdin taas alkaa tarinoimaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti