torstai 22. elokuuta 2013

Laulua, runoja ja ilmapalloja Taiteiden yössä

Taiteiden yötä vietettiin taas Helsingissä. Se on se yö kun elokuun pimenevät illat henkivät vielä kesän muistoa mutta tajuan, että syksy on jo ovella. Olemme tavanneet suunnata keskustaan ja kierrellä huolellisesti laaditun aikataulun mukaisesti kohteesta toiseen. Kohteet olen ympäröinyt hiirenkorville luetusta Taiteiden yön esitteestä.

Tänä vuonna jopa Taiteiden yöhön valmistuminen oli erilaista. Ei ollut esitettä, ei useita päiviä aiemmin laadittua tarkkaa aikataulua eikä sitä yötäkään vaan ilta. Ainoa aikataulu oli olla kotona ennen kundin nukkumaanmenoaikaa. Aiemmin päivällä tsekkasin netistä, että mitäs täällä idässä olisi tarjolla LAPSIPERHEILLE. Niinpä suuntasimme Vuotaloon sekä Aurinkolahteen.

Kundi pääsi Vuotalossa ensimmäiseen konserttiinsa! Kävimme kuuntelemassa Sirkusparaati-esityksen jossa päästiinkin laulelemaan tuttuja ja vähän tuntemattomampia lauluja. Kulttuuritalon yläkerrassa kävimme myös laatimassa oman runomme runoverkkoon. Tarjolla olisi ollut myös pinssityöpajaa, askartelua kierrätysmateriaaleista, tintamareskien maalausta...

Vuotalolta suunnattiin Aurinkolahteen, jossa kuuntelimme hassua, pyöräilevää Con Caronca Ensemblea, kurkkasimme paloautoon ja paloveneeseen, törmäsimme improteatteriesitykseen ja söimme iltapalaa peilityyntä merta ihaillen.

Myös Villa Lill Kallvikissa oli puuhaa lapsille. Ihanan ruusupuutarhan siimeksessä pääsi maalaamaan kuten oikeat taiteilijat ainakin ja pihan toisella laidalla harjoiteltiin ihomaalausta. Sisällä sai askarrella hahmoja varjonukketeatteriin ja puffetista reissuevääksi hassut minimunkit.

Taidekasvatusaivopesu aloitettu.

2 kommenttia: