perjantai 16. elokuuta 2013

Missä tänään syötäisiin?

Tässä on ehtinyt viiden kuukauden aikana jo syödä ja syöttää aika monessa ravintolassa täällä pääkaupunkiseudulla joten ajattelin jakaa kokemukseni muutamasta paikasta teille, rakkaat lukijat. Paikat valitsin tarkoituksella vähän ydinkeskustan ulkopuolelta hyvien yhteyksien päästä.

Hiljattain piipahdettiin pojan kanssa SnadiStadissa pikkuserkkuja morjestamassa. Samalla kertaa kävimme testaamassa Dylan Milkin lounaan. Ruoholahden Dylan sijaitsee Porkkalankadun toimistokortteleissa ja on jokseenkin tuntematon Arabianrannan sisareensa verrattuna. Liikuimme kokoonpanolla kolme aikuista, kahdet vaunut ja yksi leikki-ikäinen. Ravintolaan pääsi esteettömästi kadulta. Kiireimmän lounasajan jälkeen paikalla oli vain muutamia syöjiä, mutta ravintolasali on niin suuri että sinne varmasti mahtuu aikaan kuin aikaan vaunujen kanssa. Muutenkin ravintola vaikuttaa lapsiystävälliseltä: Tuskin olimme päässeet sisään kun henkilökunta jo kiikutti leikki-ikäiselle värityskuvia ja kyniä viihdykkeeksi.

Lounastaja voi valita salaattibuffan tai lounasbuffan johon sisältyy salaattipöytä ja kaikki lämpimät ruoat, ihan täydellistä imettäjälle! Lisäksi lounaalla myydään paria erilaista burgeria tilauksesta. Ruoka maistui niin mammoille kuin pikkulounastajille ja salaattipöydän kalasalaatit saavat minulta erityismaininnan. Nam ja yksi viikon suositelluista kala-annoksista check. Dylan Milkissä, kuten muissakin Dylaneissa, on myös viikonloppuisin brunssi joten sinne pitänee suunnata tässä syksyn aikana uudestaan.

Tällä kertaa emme kundin kanssa testanneet paikan imettämisystävällisyyttä, mutta ravintolan ulkopuolella toimistotalon aulasta ainakin löytyy kutsuvan näköinen (ja varmasti vajaakäytöllä oleva) nojatuoliryhmä johon voi ravintolan mahdollisesta hälystä vetäytyä syömähommiin. Myös vauvanhoitotilat jäivät tsekkaamatta, mutta kyllähän te jo tiedätte että vaipanvaihto on ongelma ainoastaan jos siitä sellaisen tekee :)

Toinen persoonallinen lounaspaikka löytyy Kolmannelta Linjalta Kalliosta (no niin, nyt voi sitten paremmin tietävät kertoa jos alue ei virallisesti ole Kalliota, minä en niitä rajoja edelleenkään junantuomana tiedä...). Sandroon  oli kokeilupäivänä löytänyt pari muutakin pikkulapsiseuruetta joten vaunuja oli ruuhkaksi asti ravintolan ulkopuolella ja sisällä. Pienellä järkkäilyllä ruuhkaisimman lounasajan ulkopuolelta löytyi kuitenkin tilaa jopa kopassa päikkäreitä nukkuville kahdelle vauvallemme ihan pöytämme vierestä. Yksi vauvaseurueista vaikutti olevan omistaja/työntekijäporukkaa joten tuli heti fiilis että vauvat ja lapset ovat ravintolaan tervetulleita. Ja mikäpä siinä oli mukavilla sohvilla istuessa syödä ja syöttää. Lounasbuffet. kuten paikan brunssi, aamiainen ja a la carte-lista yleensäkin, sisältää paljon kasvisruokia, ja kasvissyöjäseuralaiseni tykkäsivät kovasti buffetin antimista. Lastenhoitotilat on täällä sitten olemattomat, joten kekseliäisyyttä peliin; lattialle kertsialusta + pyyhe + kosteuspyyhkeet ovat aika välttämättömät jotta vaipanvaihdon saa suoritettua...

Moko lienee jo jonkinsortin instituutio kotoiluhipstereille ja sen lounaat ja lauantaibrunssit myös supersuosittuja. Testasimme keväällä avatun Sörnäisten Mokon brunssin taas kombinaatiolla kahdet vaunut, äidit ja isät. Pöytävaraukseen olikin tärkeästi kirjoitettu 4 henk + 2 vaunut! Sisään päästäkseen pitää vaunut nostaa pari porrasta. Myymälän sivuovesta olisi kyllä esteetön kulku itse myymälään mutta kiinteistön pääovilla, josta myymälän sivuovelle pääsee, on ramppi kuten lain mukaan kuuluu, mutta ramppi johtaa lukitulle ovelle ja ovien edessä oleva porrastasanne on niin kapea että siinä ei kyllä käänny millään ilveellä vaunut eikä pyörätuolit niin että pääsisi sisään viereisestä, lukitsemattomasta ovesta.

Vaivannäkö sisäänpääsyssä kuitenkin kannattaa sillä brunssin tarjottavat vievät kielen mennessään! Myymälän puolelta voi vielä ostaa kotiinviemisiksi herkkuja kuten brunssilla tarjottua Kaffa Roasteryn kahvia.

Sörnäisten Mokon vessat olivat suorastaan ihanat marokkolaistyylisine kaakeleineen ja lastenhoitohuone houkutteli vaipanvaihtoon ihan vain kutsuvuuttaan!

Sandron ja Mokon hoodeilta löytyy ihania pikkuputiikkeja ja Kalliossa järkätään aktiivisesti mielenkiintoisia tapahtumia joten ravintolakeikan lisäksi kannattaa varata aikaa pelkkään kaduilla haahuiluun. Ainakin täältä Kallio-liikkeen nettisivuilta löytyy lisätietoa alueen tarjonnasta.

Onko teillä joitain ravintolasuosikkeja, joita meidän pitäisi ehdottomasti kundin kanssa käydä testaamassa tulevilla lounaskeikoilla?

Kuvat Moko.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti